Eddigi programjaink:


Az első találkozó 2010. február 20-án volt. Ekkor Rátkai Attila egri Főépítész tartott egy előadást, ahol a klub leendő programjairól és céljairól beszélgettünk és a találkozó végén kiosztottunk egy dokumentumot, mely lényegében ezeket foglalta össze. (Erre a linkre kattintva le is töltheted.)

A második találkozó címe „Törökfürdők Egerben” 2010. március 6-án került megrendezésre. A Valide Sultána fürdő bejáratánál találkoztunk, a romok megtekintése dr. Fodor László a vármúzeum régészének vezetésével történt, aki előadást tartott az egri fürdők kialakulásának történetéről is. Ezt követően Szente János, az Eger Termál Kft. igazgatója beszélt a Törökfürdő rekonstrukciós beruházásáról, majd megtekintettük a felújított épületet. A kivitelezés során átélt műszaki problémákról, a terület egyedi adottságairól a generál kivitelező vállalat egyik szakembere, Fodor Lajos mesélt.

2010. március 27-én „A Líceum múltja és jövője” címmel tartottak előadást. A Líceum aulájában találkoztunk, innen csoportosan mentünk fel a Líceum tornyába, majd megnéztük a periszkópot, a felújított kápolnát és a dísztermet. Ezt követően Botos Judit tervező egy ismertetést tartott az Infotórium terveiről, majd Fodor László régész és Lénárd Miklós talajmechanikus mesélt a felmerült nehézségekről. Az előadásokat követően megnéztük a Líceum padlását illetve pincéjét. Erről a találkozóról készült egy beszámoló, melyet ide kattintva elolvashatsz.

A következő találkozó 2010. április 17-én volt a „Kamarák szerepe egy mérnök életében” témában. Az előadásokra a Heves Megyei Építész és Mérnöki Kamara székházában  került sor. Báthory Csaba építészmérnök és Rittenbacher Ödön építőmérnök - a helyi kamarák elnökei beszéltek a kamarák életéről, azok szükségességéről, hogy miért elengedhetetlen a tagság megszerzése, illetve ennek mi is a menete. Szó volt a kamarák hallgatók számára nyújtott lehetőségeiről, diplomadíjakról és támogatásokról, szakmai gyakorlatról és előadásokról. A találkozó második részében a most felújított Buttler-házat tekintettük meg, amiben a kivitelező Nívóber Kft. ügyvezető igazgatója, Papp István volt a segítségünkre.

Az Újratervezés Műszaki Klub következő találkozója 2010. június 4-én a Vár Balassi-termében kerül sor az „Egri Vár rekonstrukciója” címmel. Előadást tartott Hoór Kálmán építész, a fejlesztéseket vezető tervező, illetve Kárpáti János régész.